Det er ofte hensigtsmæssigt at have samtalerne ansigt til ansigt i klinikken, men dette er ikke altid muligt. Elektronisk videokonference kan ofte bruges som en udmærket erstatning, der genrelt fungerer bedre end en telefonsamtale. Det software jeg bruger er nemt at bruge på både tablet, mobiltelefon eller PC.

Tekniske detaljer

Inden vi mødes i videokonferencerummet, sender jeg et link til dette rum via e-mail. Du skal blot trykke på linket for at komme ind i konferencerummet. Send mig gerne en email nogle dage i forvejen så du kan teste, om dit udstyr virker og hvilke af dine enheder giver den bedste lyd- og billedkvalitet. Hvis du bruger mobiltelefon eller tablet, vil du skulle installere en app.

Det software, jeg anvender, lever op til GDPR.

Har du mulighed for at bruge Wi-Fi giver dette som regel en bedre kvalitet på videobilled og lyd end det mobile netværk. En kablet forbindelse er endnu bedre, men ikke nødvendig.

Tablet er at foretrække frem for mobiltelefon, da skærmen er større.

Placering

Det er bedst at placere enheden på en fast overflade som f.eks. nogle bøger oven på et skrivebord for bl.a. at undgå rystelser. Placer gerne enheden således at kameraet er nogenlunde i øjenhøjde og således, at du får lys på dit ansigt, f.eks. fra et vindue.

Find et rum, hvor du kan lukke døren og være uforstyrret.